Steeds tot uw dienst

Axintor Interim heeft zich vanaf de opstart van de flexi-jobs in 2015 verdiept in de mogelijkheden voor werknemers en werkgevers. Sinds 1 januari 2018 zijn de jobopportuniteiten voor flexibele bijverdieners uitgebreid naar andere sectoren. Dit opent nieuwe perspectieven. Voortaan zullen ook kleine zelfstandigen zoals bakkers, slagers, groenten- en fruitwinkels, kappers, schoonheidsspecialisten en buurtwinkeliers flexi-jobbers kunnen tewerkstellen. Ook bij de conventionele kleinhandel retail met zelfstandige uitbaters ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Interesse? Axintor Interim informeert u en ontneemt u alle praktische zorgen rond deze ingewikkelde - maar zeer interessante - manier van tewerkstelling.

Het idee achter het systeem is flexibele arbeid mogelijk maken en zwartwerk tegengaan.
Volgens Staatssecretaris voor Bestrijding van de Sociale Fraude - Philippe De Backer (Open VLD) - gaat het volgens de cijfers van eind juli 2017 om 25.000 mensen met 15 miljoen extra aan sociale bijdragen op jobs die vroeger niet bestonden of in het zwart werden uitbetaald.

Voor wie zijn flexi-jobs bedoeld? Flexi-jobs zijn bestemd voor mensen die willen bijwerken. Ze moeten een bewijs kunnen voorleggen dat ze 3 kwartalen geleden minstens een 4/5de contract hadden in vast dienstverband. We illustreren het even met een voorbeeld. Stel dat iemand in april 2018 aan de slag wil onder het flexi-statuut in de horeca, dan moet die persoon een bewijs voorleggen dat hij in kwartaal 3 van 2017 (juli-augustus-september) minstens met een 4/5de contract aan de slag was in een andere sector dan de horeca.

Wat zijn de voordelen voor de werknemer? Brutoloon= nettoloon. De werknemer betaalt geen RSZ of bedrijfsvoorheffing. 7.67% van het brutoloon bedraagt vakantiegeld, waarbij dezelfde regel geldt: bruto=netto. Met andere woorden, het verdiende bedrag is belastingvrij. Niettemin bouwt de werknemer verder aan de sociale rechten voor o.a. pensioen, vakantie en eventuele werkloosheid.

Wat zijn de voordelen voor de werkgever? Als werkgever betaalt u een verminderde RSZ bijdrage voor een werknemer onder flexi-statuut. Die bijdrage bedraagt slechts 25% RSZ. Ongeacht de leeftijd of de ervaring van de medewerkers kunt u als werkgever onder een voordelig tarief aanwerven zonder verbintenis op lange termijn. De minimale verloning bedraagt €9.88 /uur (inclusief vakantiegeld).

Voor elke flexi-job zijn telkens twee overeenkomsten nodig: een algemene raamovereenkomst en een arbeidsovereenkomst. Het opstellen van deze documenten behoort tot de verantwoordelijkheid van de werkgever. Uiteraard kunt u als werkgever volledig op de diensten Axintor Interim rekenen. Neem vrijblijvend contact met ons op: 058 62 02 00 – info@axintor.be.

Verandering als opportuniteit
The charming love story of Vilma, Sales Consultant bij Axintor Interim
The charming love story of Vilma, Sales Consultant bij Axintor Interim
Axintor Interim & inhouse interimpartners: een performante combi voor de voedingsector.
Bedrijfsexcursie in Polen en Roemenië: hoogste tijd voor een nieuwe mindset rond de verloning

Tevreden klanten

Dezeure logo
De Verbeelding klant Axintor
Grondwerken Blomme klant Axintor
MMT klant Axintor
Hof Van Cleve  klant Axintor
Gediflora klant Axintor