Exclusiviteitscontracten in de voedingssector: Axintor Interim toont de keerzijde van de medaille.

In tal van sectoren - met de voedingssector op kop - wordt vaak gewerkt met inhouse-interimpartners of exclusiviteitscontracten. De bedrijven verbinden zich op die manier tot een exclusieve samenwerking met één interimkantoor. Omdat er op volume gewerkt wordt, zijn de tarieven 'bottom of the market'. Het gaat dikwijls om dagcontracten en opdrachten waar zeer kort op de bal gespeeld moet worden, afhankelijk van de binnenkomende orders.

Het interimkantoor met een exclusiviteitscontract put uit zijn database met snel inzetbare werkzoekenden om de ad hoc noden te lenigen. Voor de korte opdrachten haken echter meer en meer kandidaten al dan niet op tijd af vanwege het sociale vangnet. De kandidaten die wel beschikbaar zijn, voldoen bovendien niet altijd aan de vereisten op het vlak van tempo en rendement.

De keerzijde van snel en voordelig, is courant minder productief, minder gekwalificeerd en onvoldoende gemotiveerd. Veel productiemanagers zitten bijgevolg verveeld met het feit dat hun bedrijf exclusiviteitscontracten afsluit. De kwaliteit van de kandidaten is geregeld ondermaats en ze hebben weinig bewegingsruimte om op andere fronten op zoek te gaan naar de beste kandidaten.

Axintor Interim trekt als partner van de voedingssector een andere kaart. We kiezen bewust voor een resultaatsverbintenis met continuïteit en focussen ons daarom op buitenlandse werknemers die sterk gemotiveerd zijn om in België aan de slag te gaan. Zeer kort op de bal spelen, is voor ons geen essentie. We brengen voedingsbedrijven in contact met kandidaten met de juiste drive, skills en ervaring om vlot mee te kunnen draaien in de productie. Dagcontracten zijn niet meteen aan de orde. Onze uitzendmedewerkers werken minimaal een werkweek van 38u.

We illustreren het met een getuigenis van de productiemanager van Noble Chocolates in Veurne:

" Al sinds 2009 komt er een ploeg inpakkers met ervaring in de voedingssector om ons piekseizoen op te vangen. De buitenlandse arbeiders die Axintor Interim selecteert, kunnen het werktempo van onze productie vlot aan. We zijn zeer tevreden over onze samenwerking. Als extra service heeft Axintor Interim zelfs onze onthaalbrochure vertaald, zodat deze gemotiveerde arbeidskrachten zich 100% kunnen focussen op ons productieproces. Dit zorgt voor een verhoogd rendement." - Dominiek Segaert - Production Manager Noble Chocolates.

Heeft u in uw voedingsbedrijf productiepieken? Wilt u die opvangen met extra uitzendmedewerkers die van aanpakken weten? Praat eens met Axintor Interim. We hebben een unieke oplossing die gegarandeerd werkt: info@axintor.be - 058 62 02 00.
Axintor Interim heeft kantoren in Veurne, Roeselare en binnenkort ook in Ieper.
 

Key Account Manager Hanne 'You can't beat the person who never gives up' Leye!
Insecure about your future because of the Brexit? Time for a new job? Axintor Interim creates opportunities for foreign employees!
Verandering als opportuniteit
The charming love story of Vilma, Sales Consultant bij Axintor Interim
The charming love story of Vilma, Sales Consultant bij Axintor Interim

Tevreden klanten

Dezeure logo
De Verbeelding klant Axintor
Grondwerken Blomme klant Axintor
MMT klant Axintor
Hof Van Cleve  klant Axintor
Gediflora klant Axintor