Verandering als opportuniteit

Dalende Poolse instroom

  • Hoge loonconcurrentie met andere Europese landen
  • Economische heropleving in Polen

Van 2009 tot 2013 was meer dan de helft van onze uitzendkrachten van Poolse origine. In 2014 en 2015 vond er een sterke daling plaats. Ten opzichte van andere Europese landen kampen we met een loonhandicap. Door de economische remonte in Polen zijn er ook minder mensen geneigd om hun geluk in het buitenland te beproeven. Ondanks deze daling zorgden de Poolse arbeiders voor 82.669 productieve arbeidsuren in 2018. Daarmee blijven ze bij Axintor Interim de grootste groep uitzendarbeiders. 

Investeren in service

Vooral met Nederland en de Scandinavische landen is de loonconcurrentie hard.

We kunnen deze strijd wel aan door volop in te zetten op onze services zoals leefbaar wonen, gratis mobiliteit, totaalpakket wonen, integratie via onze job coördinators, een warm onthaal, een prima opvolging door onze consulenten op kantoor, … 

 

 

Onze grenzen verleggen

Litouwen

In 2016 onderzochten we de selectie uit Litouwen en startten we de samenwerking met een kwalitatieve selectiepartner uit Vilnius. Ondanks het aanwezige potentieel komt de instroom uit Litouwen traag op gang. Het zit niet zo in hun cultuur ingebakken om hun familie achter te laten om buiten de landsgrenzen aan de slag te gaan. Momenteel zenden we jaarlijks een tot vijf Litouwse medewerkers uit. Het is wel opmerkelijk dat het telkens om witte raven gaat: vrachtwagenmekaniekers, TIG-lassers, kraanmannen, … Vandaar dat het de moeite loont om de contacten te blijven onderhouden.

Roemenië

Eind 2016 startten we de samenwerking met onze huidige partner uit Roemenië. Onze selectiepartner is gevestigd in het oosten van Roemenië. Het is een arme regio waar veel mensen uitkijken naar een betere toekomst in West-Europa.

Later dit jaar starten we de samenwerking met een tweede Roemeense partner in het westelijke deel van het land. De instroom van Roemeense kandidaten ziet er veelbelovend uit. Onze Roemeense uitzendkrachten zijn zeer dankbare en gemotiveerde mensen.

Slovakije

Ook Slovakije zal een belangrijke rol gaan spelen in de instroom van sterke uitzendmedewerkers voor specifieke sectoren: metsers, loodgieters, lassers, tuinbouwarbeiders, …

Aanbod van buitenlandse selectiekantoren blijft stijgen

Steeds meer buitenlandse selectiepartners vinden via Google of LinkedIn de weg naar Axintor Interim. De vraag naar samenwerking gaat in stijgende lijn. Deze kansen grijpen we aan om tot in de puntjes na te gaan wat de voor- en nadelen kunnen zijn van een eventuele samenwerking. We leggen de lat hoog en hanteren strenge normen.

Meertalige uitzendconsulenten

We werken intern met meertalige uitzendconsulenten. Zo is Vilma Litouws maar ze spreekt ook Nederlands, Pools en Russisch. Nikola is Slovaaks en spreekt ook Frans, Nederlands, Pools en Engels. Uiteraard is hun taalvaardigheid ook een fantastische troef in onze zoektocht naar geschikte buitenlandse selectiepartners. 

 

wat kunnen wij voor u betekenen?
Wat kunnen wij voor jou betekenen?
employer branding
Wat is employer branding en hoe helpt het jouw onderneming vooruit?
trends
Cut the cute jobtitles!
ecosystem
Rekruteren stopt niet bij de matching…

Tevreden klanten

Helvetia
Dezeure logo
De Verbeelding klant Axintor
Grondwerken Blomme klant Axintor
MMT klant Axintor
Hof Van Cleve  klant Axintor