Buitenlandse onderaannemers? Onderschat het belang van het A1 formulier niet.

Het is schering en inslag. Alle sectoren - metaal, bouw, elektriciteit, horeca, … - krijgen regelmatig aanlokkelijke mails van buitenlandse onderaannemers die hun diensten aanbieden. Axintor Interim wordt er frequent over aangesproken. 

Uiteraard zijn we voorstander om met uitzendmedewerkers te werken die met zorg door ons geselecteerd zijn en in alle opzichten voldoen aan de juridische regelgeving. Als u toch overweegt om met een buitenlandse onderaannemer in zee te gaan, wees dan alert en informeer u. Zoniet kan het verregaande gevolgen hebben voor uw onderneming.

Een van de elementaire zaken die u absoluut niet over het hoofd mag zien, is het A1 formulier of de 'verklaring betreffende de socialezekerheidswetgeving', ook wel het detacheringsformulier genoemd. 

Het is het bewijs dat een buitenlandse EU-werknemer onderworpen is aan de sociale zekerheid in het land van afkomst. De bevoegde instelling van die lidstaat levert dit formulier op verzoek af. 

Zolang het A1-formulier niet in orde is, kan uw onderneming de buitenlandse werknemer niet tewerkstellen. Uiteraard kan deze periode overbrugd worden door de werknemer via Axintor Interim als uitzendmedewerker aan de slag te laten gaan met een flexibel weekcontract. 

 

Heeft u vragen? Aarzel niet om ons te contacteren voor deskundig advies en waterdichte, kwalitatieve alternatieven:  +32(0)58 620 200 – info@axintor.be

Technische kennis is niet meer weg te denken uit het selectieproces
"In een globale economie is het normaal dat arbeid de grenzen oversteekt."
Bevestig nu uw uitzendmedewerkers voor het najaar 2019
Vol vertrouwen de zomer tegemoet: Conacteer NU Axintor Interim voor uw jobstudenten!

Tevreden klanten

Dezeure logo
De Verbeelding klant Axintor
Grondwerken Blomme klant Axintor
MMT klant Axintor
Hof Van Cleve  klant Axintor